Kuinka islam löysi minut

Aloitan kertomalla tarinani oleellisimmasta aikakaudesta, joka sitten johti minut kääntymään Luojani puoleen. Elelin yksinäistä ja alkoholintäyteistä elämää yksiössäni 18-vuotiaana, ja olin suurimman osan ajastani yksin vailla mitään järkevää tekemistä. Aloitin humalaisen filosofiani elämän suurista kysymyksistä: Kuka meidät on luonut ja mitä me tehdään täällä? Tämä sekä osaksi halu löytää joku muu tapa onneen kuin kännissä örveltäminen ajoi minut sitten lukemaan rippikoulusta saamaani Raamattua, josta en totta puhuakseni löytänyt vastauksia kysymyksiini. Noina aikoina kutsuin itseäni kristityksi, sillä se oli ainoa uskonto, josta tiesin jotain. Uskoinhan minä Luojan olemassaoloon niihin ajatuksiin perustuen, että kaikki on saanut alkunsa jostain. Miten on mahdollista, että sydämeni lyö ja hengitykseni toimii ilman, että joku älykäs suunnittelija olisi sen mahdollistanut? Eräänä päivänä keskustelin luokkakavereideni kanssa Luojan olemassaolosta, ja tämän keskustelun kuuli eräs Muhammad-niminen somalialainen muslimi, joka lupasi tuoda minulle vastauksen kaikkiin kysymyksiini. Otettuani tarjouksen vastaan, hän antoi minulle Koraanin käännöksen, jonka ensimmäinen suura iski kuin salama kaikessa vilpittömyydessään ja suoruudessaan:  

    1. Jumalan, Armeliaan Armahtajan nimeen.

    2. Kaikki kiitokset ja ylistykset kuuluvat maailmankaikkeuden Herralle,

    3. Armeliaalle Armahtajalle,

    4. Tuomiopäivän Ruhtinaalle.

    5. Sinua yksin me palvomme ja sinua yksin me pyydämme avuksi.

    6. Johdata meidät suoralle tielle,

    7. niiden tielle, jotka ovat saaneet mielisuosiosi, ei niiden, jotka ovat
        ansainneet Sinun vihasi ja menneet harhaan.

Havaitsin Koraanin ylivertaiseksi Raamattuun verrattuna sen suorassa ja lupaavassa tekstissä, joka ei ole kokoelma vanhoja profetioita niin kuin Raamattu, jota voi tulkita miten kukakin haluaa, vaan kirja joka väittää alusta loppuun olevansa suoraa Allahin sanaa enkeli Gabrielin kautta profeetta Muhammadille. Koraani joka jatkuu edellisestä suurasta näin:

    1.    Alif. Lâm. Mîm.
    2.    Tämä on kirja, jossa ei ole epäilystä, johdatus jumalaapelkääville.
    3.    Niille jotka uskovat näkymättömään, pitävät rukouksensa ja jakavat siitä, mitä
           olemme heille antaneet.
    4.    ja niille, jotka uskovat sinulle (Muhammad) ja ennen sinua (aikaisemmat
           profeetat) lähetettyyn ja joilla on varma usko tuonpuoleiseen.    
    5.    He ovat saaneet johdatuksen Herraltaan, ja he ovat menestyneet.

Suunnilleen tämän verran luettuani olin jo täysin vakuuttunut Koraanin totuudesta. Vaikka tässä vaiheessa ajattelinkin, ettei minun tarvitse ruveta muslimiksi, tunsin kuitenkin velvollisuudekseni jättää siansyönnin väliin.....to be continued.