Ex-muusikon tarina

36-vuotiaana ex-muusikkona, sain löytää islamin vuosi sitten, kun elämäni oli törmäysvaiheessa; asunnottomana ja yhteiskunnasta eristäytyneenä, elämäni pullonkaulalla, metaforisesti kuvaillen. Olin jo jonkun aikaa kokenut syvää pettymystä ja vihaa maailmaa ja kylmiä ihmisiä kohtaan, mukaan lukien itsesääliä, joka oli saanut tiukan kuristusotteen elämäntapataiteilijasta. Taustani on erittäin uskonnollinen, mutta siitä huolimatta nuoruuteni ei kestänyt varhaisaikuisikään astumisen murrosta.

Kotoa pois muutettuani ja musiikkiurani lähdettyä vauhtiin, jäivät kristilliset piirit taakseni pikku hiljaa, kun ystäväpiirini muuttui. Pastoreilta ja muilta auktoriteeteilta omaksutut elämänkatsomukset hävisivät uteliaisuudelle. Kyseenalaistamaton ja mielipiteetön "sokea usko" muuttui itseään pohtivaksi, filosofiseksi dialogiksi. Samalla uhkaava syyllisyys ja radikaalisti muuttuneet elämäntavat saivat minut vetäytymään kuoreen. Musiikista tuli uskontoni, jolla yritin ylläpitää linkkiä yliluonnolliseen. Ajatus uskonnoista ihmisten dominointikoneiston osana nakersi uskoltani pohjan, vaan ei kylläkään tunnesidettä Luojaani.

Totuuden kateissa olo ja varmuuden puute johti kahden vuosikymmenen identiteettikriisiin. Mielenrauhaa etsiessäni ja tiedonjanoa tyydyttääkseni, hain vastauksia joka suunnasta ja ideologioista – kaikesta muusta paitsi islamista. Mutta kuinka kävikään; vaikka tutkin kaikkea muuta kuin islamia, tapahtui niin, että kesän 2011 puolivälissä tutustuin musliminaiseen, joka sai minut kiinnostumaan hänen uskonnostaan. Lainattuani kirjastosta Koraanin suomennoksen ja luettuani Joosefin suuran, koin palaavani lapsuuteen, kristillisen kasvatukseni kehtoon, jonka sain
isovanhemmiltani.

Riutuneena omien valintojeni seuraamuksista, tunsin ensi kertaa pitkästä aikaa turvaa ja lämpöä, jota voisi kuvailla fitraksi, ihmisyyteni luonnolliseksi tilaksi. Runollisesti päättäen, siemen joka oli lapsena sydämeeni istutettu, sai herätä henkiin kolkon erämaan alta. Hänen sateestaan uudelleen rakastuin, heräsin henkiin.